DİLİPAK YAZMIŞSA BİR BİLDİĞİ VARDIR

abdurrahman dilipak ile ilgili görsel sonucu
     
   İlginç günler yaşıyoruz . Her dönemin bir ruhu vardır . O ruhu diri tutan ,üfüren ,anlatan ,yönlendiren  bir takım kişi ve kurumlar vardır. Günümüzün ruhunu anlatan kişilerden birisi de şüphesiz Abdurrahman Dilipak'tır. Bu yüzden yazıları önemlidir. Kritik zamanlarda kritik yazılar yazar,olaylara yön verir,olacakları haber eder.



          Mesajları hep örtülüdür. Hedefe isabet ettirir. Okuyunca muhatapları olacakları anlar. O da anlasınlar diye yazar.
        Biz yine üçüncü göz olarak bu günkü yazısını ilginç bulduk.Okuyunca sizler  bize katılır mısınız ,bilemem. Özellikle ilginç bulduğumuz kısmını alıntılıyacağız .Tamamını isterseniz verilen linkten okuyabilirsiniz.

Yazının ana  fikri olduğunu düşündüğümüz kısmını aşağıda okuyabilirsiniz.



İçerideki tatlı su AKP’lileri darbeyi erken öğrendiler.(bu cümle çok önemli ,demek ki darbe önceden biliniyormuş) Onlara göre yapacak bir şey yoktu. ABD ve NATO işin içindeyse, İngiltere işin içindeyse böyle bir darbenin başarılmama ihtimali yoktu. (Bilmekle kalmıyor kimlerle beraber yapıldığını dahi biliyorlarmış)Karşı çıkmak kan dökülmesine ve krizin derinleşmesine, hatta ucu iç savaşa kadar gidecek bir çatışmaya sebeb olabilirdi. Onun için susmak gerekli idi. Bu şekilde darbecilerle diyalog kurarak bazı kazanımlar elde edilebilirdi. Hatta Erdoğan kurtarılabilirdi. AK Parti’nin açık kalması sağlanabilirdi. Eğer açık kalamayacaksa, yeni bir oluşum için birilerinin sessiz kalması gerekiyordu.
Sonuçta o ılımlı AKP’liler, Gülen döndükten sonra kendisi ziyaret edip, sulh etmek için masaya oturmak için açık kapı bırakmalıydılar. Bu senaryonun adı “Fabrika ayarlarına geri dönmek” olacaktı. ABD, AB, NATO ve İsrail’le uyumlu, Vatikan’la birlikte, NATO ve AB çizgisinde, demokrasi yolunda uygun adım politikası izlenecekti.(Bütün bunları herkes biliyor, ama Fidan ,akar ve komutanlar bilmiyor,ilginç)
Bu çevrelere göre direnmek, ülkeye de, AK Parti’ye de zarar verebilirdi. Hatta Erdoğan da bu işten büyük zarar görürdü.
Bu senaryo doğru ise, kimdi o ılımlı AKP’liler! O gün neredeydiler ve kimlerle beraberdiler.
Eğer bu iddia doğru ise, AK Parti önce yeni yol haritasında bunlardan kurtulması gerek.(Anafikir cümlesi)
Bu senaryoda politikacılar, üst düzey bürokratlar, akademisyenler, STK temsilcileri ve gazetecilerin de adı geçiyor. İş adamlarının da adı geçiyor.
Yazının tamamı


Yorumlar