GERÇEK İKTİDAR KİM ?

Aydınlık kripto FETÖ'cülere meydan okudu
  Gerçekten garip günler yaşıyoruz. Her şey birbirine  girmiş vaziyette. İktidar kim , muhalefet kim belli değil.Yıllarca birbirlerine küfredenler ortaklık içinde ,kadim dost zannedilenler ise kanlı bıçaklı.

 İslamcı iktidarın hışmına uğrayacak  zannedilenler baştacı edilmiş hatta operasyon ortağı yapılmış olmanın rahatlığıyla ahkam kesiyorlar.






   Bir asırdır aralarında düşmanlık olan ulusalcılarla İslamcılar ortak iktidar olmanın keyfini sürüyorlar. Zevahiri kurtarmak için ara sıra birbirlerine laf etseler de asla birbirlerine zarar vermek istemiyorlar . Nasıl bir bağımlılıksa  koparmaya şimdilik her iki tarafta yanaşmıyor.

  Nereden çıktı bu şimdi diyeceksiniz ? Hatta  saçmalıyorsunuz diyeceksiniz. Haklısınız, olayları irdelemeyince  ne olduğu pek anlaşılmıyor.

  Görünüşte Perinçek AKP' nin can düşmanı ,açıklamaları  zehir zemberek. Gerçekte Perinçek  iktidar ortağı. Açıklamaları da hem kendi tabanına mesaj hem de karşı tarafa . Yani kendi tarafına ipler bizim elimizde sakin olun diyor, Din , iman kavgası verdiğini zanneden  AKP 'lilerin  ise eski korkularını canlı tutarak liderin arkasında daha sıkı durmalarını sağlıyor. Böylece her iki tarafta kazanmış oluyor. Ortaklığın nimetlerinden her iki tarafta  faydalanıyor.
   Bu da nereden çıktı diyenlere uzun uzun anlatacak değilim. Bu süreçte Perinçek'in açıklamalarına ,tavırlarına ve öz güvenine bakın tam bir iktidar havasının hakim olduğunu göreceksiniz. Aydınlık'a
bakın  rahatça görebilirsiniz.
   En ufak eleştiriye tahammülü olmayan iktidarın  Perinçek gurubu  ile ilgili  sessizliğini de buna eklerseniz durum ortaya  çıkmış  oluyor.
   Bunu çoktandır yazayım diyordum, fırsat olmuyordu.Bu gün Aydınlık'ta  Rıza Zelyut'un  yazısını okuyunca bu ne cesaret dedim.Adam resmen  iktidarın yandaşı üç kişiyi '' sıra size de gelecek' diye tehdit ediyor. Dikkat edin iktidar yanlılarını....  Hem de öyle böyle değil iktidarın kalemşörlerini  Erman Toroğlu , Nagehen Alçı ve eşini  alenen tehdit ediyor. Sizce tuhaf değil mi ? Hangi güce dayanarak bunu yapıyor ? Her şeyin  Reis'in iki dudağı arasında olduğunu bilmiyor mu?

  Aynı tehdit  cümlesini   başka bir ulusalcı yayın olan Odatv başlığa çekerek   pekiştiriyor.
  Bakın görün bu üçünüde çok uzak olmayan zaman diliminde mahkeme kapılarında göreceğiz.
  Çünkü adamlar kimi hedef göstermişlerse düşürdüler.
  İddiamızı destekleyen ikinci alıntı ise  Nihat  Genç'in  ''II. Meşrutiyet'in tıpkısının aynısı bir tarih yaşıyoruz'' başlıklı yazısı  oldu. Güya  Abdülhamit devrilince halk sevincinden  günlerce sokağa dökülmüş anonslarla  zoraki yatıştırılmış.  Ben padişahlığın her türlüsüne karşı olduğumdan   bunun doğru olup olmadığını Abdülhamitçiler cevap vermeli . Beni ilgilendiren yazarın derdinin özgürlük filan olmaması , onun derdi kendi iktidarı.Hal böyle olunca ittihatçıların zalimliklerini hiç görmüyor ,pas geçiyor.Çeteciliği övüyor,Enver paşanın dağa çıkışını kutsuyor.En çok hırsızlığın ,yolsuzluğun Abdülhamit döneminde yapıldığını söyleyerek bu güne göndermeler yapıyor. Sizin meşrebiniz budur demeye getiriyor.Halk sokağa çıktığı için Abdülhamit devrildi diyerek sokağa çıkmaya çağırıyor. Açıkca  sizin sonunuzda  Abdülhamit gibi olacak diyor.
   Şu cümlesi çok ibretlik
   İttihatçılar iktidara gelince 30 bin kişi devletten attı. . Bunu aşkla şevkle söylüyorum diyor. Adam haz alıyor, bu gün de aynısının yapıldığını söyleyerek hakiki iktidarın kendileri olduğunu ilan ediyor.
   İttihatçıların ordu üzerinden iktidar devşirdikleri herkesin malumudur. Yazarımız bunu da ihmal etmemiş orduya sahip olan iktidara sahip olur diyor.Biraz dolaylı anlatsa da ordu bizim güç de bizim demeye getiriyor.
Bu gün neler olduğunu anlamak isteyenler 31 Mart vakası'nı iyi bilmeleri gerekir.Yazarın  bu konudaki fikrine ben de katılıyorum 31 Mart vakası'nın tıpkısını yaşıyoruz. Zalimleri de aynı mazlumları da ...
    Bu ülke bir kez daha yıkılıyor. Gerçek olan bu.
  Bunu niye söylüyorum  yazarımız ittihatçılığını  açıkca beyan ederek  çeteciliği ,darbeciliği övüyor ,gerçek gücün kim olduğunu göstermeye çalışıyor.

 Birileri de İslam iktidar oldu sanıyor.
 Bu filmin sonunu çok merak ediyorum doğrusu.

 

 
      

Yorumlar