HEM BALKONUNUZU BAHÇEYE ÇEVİRİN HEM DE ORGANİK BESLENİN -1-

Bahar yaklaştı.Balkonunuzda size yetecek kadar soğan yetiştirebilirsiniz.Bunun için size yetecek miktarda bir pet şişe ya da damacana lazım. Toprakla doldurup belirli aralıklarla soğan sığacak şekilde kesin(filiz soğanda olur) Kestiğiniz deliklere soğanları dikin  düzenli olarak sulayın. Yalnız soğanları alırken kökü ile birlikte almayın ,kesilen yer uzamaya devam edecektir.Böylece taze taze yeşil soğan yemiş olursunuz
Her insanın bilmesi gereken 27 parlak fikir - Sayfa - 6 - Sözcü Gazetesi




Taze patates yemek istiyorsanız , bu işi balkonda yapabilirsiniz. 
Hem de farklı teknikle bol miktarda



Patates üretme tekniğini doğru uygularsanız sürekli patates alabilirsiniz.Bu işi rahatlıkla balkonda yapabilirsiniz
Patates üretimine uygun toprağı hazırlayın .(kumlu,humuslu ,gübreli)Yukarıdaki torba veya saksıya 10 cm kadar torak serin üzerine torbanın büyüklüğüne göre filiz verecek gözenekleri olan 5-6 patates koyun(Bütün koymanıza gerek yok,gözenekleri olacak şekilde  keserek koyabilirsiniz) Daha sonra 15 cm tekrar toprak koyun sulayın. Filizler çıkıp 15 cm  kadar uzayınca tekrar toprak koyun düzenli sulamaya devam edin . Filizlerin her 15 cm uzamasında toprak ekleyin iddia ediyoruz eğer bir çuvala dikecek olursanız çuval dolusu patates alırsınız , ya da siz alttan alıp tüketirken patates büyümeye ve çoğalmaya devam eder.

.İzlemek için buraya tıklayınız 

Şimdi gelelim işin daha ilgincine aynı fideden hem domates hem de patates almak ister misiniz?  Olmaz mı diyorsunuz ? elin oğlu yapmış.


Tomtato yani bir bitkiden hem domates hem patates yetiştirmek! Evet bu mümkün… Diktiğiniz patates tohumları filizlenince bu patates sürgünlerine domates aşılayarak toprak altında patates yumruları oluşurken, aşıladığımız bölgeden itibaren domates fideniz büyüyerek lezzetli domatesler üretebilirsiniz.
Bir bitkiden iki farklı ürün almak mümkün, bu konuya bilimsel açıdan baktığımızda;
patatese domates aşısı ile ilgili görsel sonucu


Aynı familyadan olan bitkiler bilimsel olarak birbirleriye aşılanarak çoğaltılması mümkün olmakta. Gerek patates ile domates, gerek biber, patlıcan gibi ürünlerle de aşılanma mümkün olmakta. Lâkin biber ve domates toprak üstü aksamları tüketildiği için pek fazla üretici açısından rağbet görmüyor. Ama patateste bu şekilde bir uygulama mevcut ve yapılabiliniyor. Yani alt kısmın da patates üst kısmında domates yapılmış oluyor.
İŞTE VİDEOSU
YAZIN ÇİLEKSİZ KALMAYIN
Organik Ev BahçesiGelecekteki Tarım: High Tech Aquaponics'in Yiyecekleri Doğru Şekilde Yarattığı

Çok az bir emek ve sıfır masrafla yaz boyu çilek yiyin.  Silindir şeklinde bir naylon poşet yada bir  boru bulun içini çilek için hazırlanmış toprakla doldurun. Uygun aralıklarla delin ve buraya çileği fideleyin . Boru yada naylon torbayı uygun bir yere asın . Sulamayı yukarıdan aşağıya doğru yapın .
Bunun için en uygunu  iki litrelik pet şişeyi su ile doldurup kapağı açıp dik duracak şekilde üstten toprağa sokun şişedeki su bittikçe  doldurun .Hepsi bu kadar afiyet olsun
Bu sistemi kullanarak salatalık ,marul ,kıvırcık ,biber ,nane,maydanoz vs yetiştirebilirsiniz.

BALKONDA DOMATES YETİŞTİRME

Rapunzel Tomato - Just like its fairy tale namesake, Rapunzel puts out long, cascading trusses, each with up to 40 sweet, bright red cherry tomatoes that keep coming all summer long. The long stems are quite impressive when picked fully loaded with tomatoes, which can be enjoyed individually as they ripen. Great for those who prefer container gardening. Yum!! (Google Rapunzel Tomatoes to find a source.)İlgili resim


 Bu iş için en uygun tür  RAPUNZEL veya ÇHERRY domatesidir.

Yetiştirme süreçlerine dikkat edersek yukarıdaki gibi verim elde etmek hiçte zor değil

Domates yetiştiriciliği hakkında bilgi almak için
İZLEYİNİZ
SAKSIDA DOMATES YETİŞTİRME
https://www.youtube.com/watch?v=w8h9XJUaH6s

ÇERİ DOMATES NASIL EKİLİR
http://www.uzmantv.com/cherry-ceri-domates-nasil-ekilir

https://www.youtube.com/watch?v=qoS Q6JOx5Ek

Yorumlar