YASAKLAR ÜLKESİ KUZEY KORE ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNEMSEYENLER İÇİN

kUZEY KORE ile ilgili görsel sonucu
Çoğumuz dilimizden  özgürlük sözcüğünü düşürmeyiz. Hepimiz özgürlüğümüze önem verdiğimizi söyler fakat gerçekte pek pratiğini yaşayamayız.
Hepimiz bir şeylerin tutsağı olmuşuz. İşimizin ,eşimizin, çocuğumuzun ,zaaflarımızın,istek ve hazlarımızın esiri durumuna düşmüşüz.






  Bunların dışında özgürlüğümüzü  bize rağmen  baskılayan sistemler vardır. Bunların başında devlet, özgürlüğün önündeki en büyük engeldir. Fakat bu engellerin çoğu gerekli ve yararlıdır.
Sosyal yaşamın getirdiği zaruretlerden doğmuştur. Bazı devlet şekilleri de vardır ki toplum endeksli değil kişi endeksli kurgulandığı için toplumun büyük kesimine hayatı cehennem ederken ,küçük bir azınlığa ise yeryüzünde cenneti yaşatıyor.İşte budevlet anlayışı insanların yaşamını cehenneme çeviriyor, kula kul yapıyor.
kUZEY KORE ile ilgili görsel sonucu
   Dünyada örneği çok olan bu despotik yönetim anlayışının en uç örneği Kuzey Kore'dir . İnsanlar tamamen özgürlükten mahrum,yalanlarla aldatılarak baskı ile yönetiliyor.
    Benim için özgürlük önemli diyenlere ithafen  bu haberi yazalım istedik.Şunu da ifade etmeden geçmeyelim.Niyetimiz sadece Kuzey Kore'ninin kominist olmasından yola çıkarak ,kominizmi  kötülemek değil, iradeyi tek kişiye veya zümreye veren her sistem hangi fikirden olursa olsun  despotikdir ve baskıcıdır.

kUZEY KORE ile ilgili görsel sonucu

  Diken haber sitesinde yayınlanan şu gezi gözlemlerini lütfen sonuna kadar takip edin  sizde bize hak vereceksiniz
DİKEN'DE YAYINLANAN  GEZİ NOTLARI  İÇİN

TIKLA;

YASAKLAR ÜLKESİ KUZEY KORE'NİN SIRLARI

Yorumlar