28 ŞUBATÇI BİR AÇIKLAMA

 Cumhurbaşkanının  İslam güncellenmelidir sözü ile ilgili  Vatan Partisi başkanı Doğu Perinçek  açıklamalarda bulundu. Sayın Perinçek'in bu açıklamalarının bir kısmını aşağıda yorumsuz olarak vereceğiz.
   Sayın Perinçek bu  28 Şubatçı bir açıklama derken sizce haksız mı?





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İslamı güncelleme' sözlerini de değerlendiren Perinçek bu sözlerin çok doğru olduğunu, Erdoğan'ın iktidarda kalma süresini uzatacağını, kendi kitlesi içinde tereddüt yaşayanlara yönelik bir açıklama olduğuna dikkat çekti.

Doğu Perinçek'in İslam'ın güncellenmesi konusunda ilk yorumu ise 'güncellenmemiş hukuk yaşamaz' oldu.
Erdoğan'ı islam güncellenmeli çıkışını değerlendiren Perinçek Türkiye'nin kültürel ikliminde önemli sonuçları olacak ifadelerini kullandı.
Erdoğan İslami Kemalist oldu. Yeşil Kemalist oldu diye bütün dünya söylüyor. Türkiye'nin büyük birikimleri var. O birikimlerin etkisiyle bu sözleri söyledi.
Bu çok önemli bir sözdür. Deprem yaratan bir sözdür. Kendi cenahlarındaki gazeteler çarşaf çarşaf yayınladı. Ondan başka kimse söyleseydi başına gelmedik kalmazdı. 6.7. yüzyılın hükümleriyle yönetemezsiniz dediğiniz zaman sizi dinden çıktı ilan ederler. Çok etkili oldu. Çok tartışılıyor. Bu açıklamanın amacı Türkiye'yi 6.7. yüzyılın hükümleriyle yönetmemek içindir. Dünyayı yönetiyorsunuz. Ahireti yönetmiyorsunuz. Bunlar dünyevi yönetme açıklamalardır. Allah ile yönetme isteğine darbe vurdu. Bu açıklamayı yapmasa Tayyip Erdoğan'ın yıkılması daha kolay olur. Bu yobazlığa teslim olarak Türkiye'yi yönetmek mümkün değildir.
Olay kadın meselesinden başlıyor. Türkiye'nin yarısı kadın. Kadını vurun dövün sövün.Türbanlı kadın da kadın. Asansöre kadınla binilmez. Bu bütün kadınları aşağılıyan bir sözdür.
Tayyip Erdoğan'ın bu konuşmasına Türkiye'nin şeriatla yönetilsin diyen yüzde 5-7'lik bir kesim var. Onlar tepki gösterir. Hedefi iknaya yönelik bir açıklamadır. AKP'nin seçmeni içinde de Türkiye'nin 6.7. yüzyılın islami hükümleriyle yönetilmesine inanmıyor. Bu onlara yönelik bir açıklama. Diğer kesim zaten Erdoğan'a oy vermeye mecbur.
Türkiye'de özellikle muhafazakar kesimlerin içindeki kadınlara yönelik onları ferahlatan bir açıklama.
'Erdoğan'ın İslamın güncellenmesi açıklaması aynı zamanda 28 Şubatçı bir açıklamadır.' değerlendirmesinde bulundu.
İslam güncellenmesi halkı seçimlere yönelik oyalama mıdır? şeklindeki soruya ilişkin Perinçek, doğru şeylere neden doğru demiyoruz, her olayı neden Tayyib Erdoğan'a karşı kullanıyoruz? PKK üzerine yürünüyor altında buzağı aranıyor, FETÖ üzerine yürünüyor, 14.yy kurallarına göre yönetim olmaz diyor neden bundan mutlu olmuyoruz?
28 Şubat davasından yargının tamamını neden mahkum edelim? Binlerce FETÖCÜ devletten temizlenmiş bu yargının altın çağı değil midir? FETÖ ve PKK'ya karşı mücadelede sağlam durun dedik. 70 bin PKK, FETÖ, IŞİD'liyi atarkan binde bir ters karar çıkabilir, bütünü görelim.
 Durum budur beyler,kendi açısından son derece haklı. 

Yorumlar