İBADETLER KİMİN İÇİN?


ABDESTİN SÜNNETLERİ
  

Hep diyoruz demeye de devam edeceğiz. Bütün ibadetlerin tüm faydası insanlar içindir . Allah'ın ibadetlerden gelecek faydaya ihtiyacı yoktur. Allah insanlara eziyet olsun diye de ibadetleri emretmemiştir. Bizzat ihtiyaç olduğundan emredilmiştir. İbadetler bir nevi insanların hem ruhi hem de bedeni bakım ve onarım çalışmasıdır.
   İşte bu bakım ve onarımı  beni anarak ,bana şükrederek yapın size daha güzelini vereyim diyen bir Yaratıcı var. Bu sese kulak vermemek ne büyük kayıptır bilene. Bilmeyene zaten söyleyecek sözümüz yok. 
 Şimdi abdestin bilimsel faydalarından bir kısmı neymiş bakalım.


İnsan vücudu üzerinde yaklaşık 700 biyolojik  aktif nokta (BAN) bulunur. Bunların  66 tanesi Agresif noktası olarak adlandırılan ekstra aktif noktalardır. 
66 Agresif noktasından 61 i abdest azalarında yer almaktadır. Abdestte azalar yıkanırken BAN faaliyete geçer. Agresif noktaları denge  kazanır. 
Bu sebepten abdestteki  sıra çok önemlidir. 

YÜZ YIKANIRKEN

Mide, bağırsaklar, safra kesesi, idrar yolları, sinir sistemi ve üreme organları.

KOLLAR YIKANIRKEN

Bağırsakları, kalp , akciğerlerde, üreme organları,  idrar yolları ve kan dolaşımı uyarılır 


ABDEST

KULAKLAR YIKANIRKEN

Yaklaşık 100 BAN' ın yer aldığı ve hemen hemen bütün organlarla bağlantılı olan bir komuta  merkezidir. Kulak mesh edilirken bütün organlar uyarılmış olur.

AYAKLAR YIKANIRKEN

Hormon dengesini sağlayan ,büyüme ve üremeyi  kontrol  altında tutan hipofiz , böbrekler ve hemen hemen bütün organların faaliyetini etkileyen BAN uyarılır.
Abdestte akupunktur noktalarının uyarılmasıyla vücutta enerji ve kan dolaşımı kolaylaşır, vücudun direnci artar, bağışıklık  sistemi güçlenir. Ateş yükselince  soğuk suyla abdest almak ateş bir buçuk 2 derece  düşürür. 
Abdest tansiyonu düşürür. 
Abdest  baş ağrısını hafifletir. 
Uyuklamayı giderir,yorgunluğu  ve öfkeyi  giderir. 
Soğuk su kullanmak abdestin ve guslün faydalarını arttırır. 
Evet ne dersiniz abdest kimin içinmiş? Ne kötü kaybediş kendi yararına olan bir şeyi misliyle kıymetlendireceğim diyen bir sese kulak vermemek.
 Yaradan'ın  bir ayeti ile  bitirelim;
'' İnsan mutlak ziyandadır.''

Yorumlar