İSLAMIN NEYİNİ GÜNCELLEŞTİRECEKSİNİZ?

cumhurbaşkanının islamın güncelleştirmesi ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucuYıllardır  İslam karşıtlarının  söyleyip durduğu İslamın güncellenmesi meselesi tekrar gündemimize oturdu. Hemde en yetkili ağızdan. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği sözler gerçekten ilginçti.Öteden beri dinde reform isteyen Kemalist solcu ,ulusalcı kesimlerin sözlerinin tıpatıp aynısı idi.Şaşırtıcı olan cümle kurma jargonu bile neredeyse o kesimlerle aynı tarzda idi. Ne demişti sayın Cumhurbaşkanı ''Bunlar, İslam'ın güncellenmesi gerektiğini bilmeyecek kadar aciz. İslam'ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız" demişti.


Burada vurucu olan ''14-15 asır  öncesi hükümlerini bu güne uygulayamazsınız'' cümlesidir.Yıllar boyu belli kesimler  bu iddialarını çeşitli platformlarda ısrarla dile getirdiler.İlk defa İslami kesimden bir ses aynı sözleri tekrarladı .Hemde en yüksek yüksek ağızdan ,en kestirme biçimde.

Bu hayra alamet değil. 

 Bu olayın gündeme geliş şekli de normal gözükmüyor . Cibilli İslam karşıtı  medya üslubuna dikkat etmeyen birkaç sözde din adamının yıllar önce söylenmiş sözlerini başını sonunu keserek servis ediyor. Bu sözleri aynı çaptaki başka hocaların sözleri ile pekiştirerek gündem oluncaya kadar ısıtıyor , sonra topa sözde ana akım medya giriyor,daha sonra görevli kalemşörler devreye girerek iyice bir köpürtüyor, sonunda en yetkili ağızlarca dillendiriliyor.


  Bu arada tek görevleri İslama ve İslam ahlakına karşı savaşmak olan   çoğu kadın  STK da unutmamak gerekiyor.Bu dernekler fuhuş pazarında bir meta gibi alınıp satılan kadınları hiç hatırlamazlar,kadınların bir çok sektörde cinsel obje olarak kullanılmasını hiç önemsemezler,onlar için varsa da yoksa da dinin kadına biçtiği rol.Tek dertleri bu. Şunu anlatmaya çalışıyorum hiç bir şey tesadüf değil.Belli ki birileri şartları uygun görmüş İslama ve Müslümanlara karşı bir cephe daha açmıştır.

  Garip olan Cumhurbaşkanının en yüksek perdeden olaya müdahil olması...

Bu İslam düşmanları için bulunmaz bir fırsat olacaktır.

Epey bir zaman bunu da evirip çevireceklerdir.

Sözde İslami kesim ise Cumhurbaşkanı işin içinde olduğu için yutkunup duracaklardır.Aşağı tükürsen sakal ,yukarı tükürsen bıyık hesabı..
Bu girişten sonra esas mevzuya gelecek olursak, Güncelleme güncelleme diyorsunuz da İslamın neyini güncelleyeceksiniz?

 Abdesti mi ?,Namazı mı? Orucu mu? Zekatı mı? Sonra bunu nasıl yapacaksınız ? Ne zararını gördünüz ? Güncelleme sonun da ne yarar umuyorsunuz?

 Faizi mi?   Kul hakkını mı ? Zekatı mı? Güncelleyeceksiniz. Bunların bu hükümlerin ferde ve topluma ne zararını gördünüz ? Hangi faydaları umuyorsunuz?

 Güzel ahlaklı olmayı mı ? Dedikodu yapmamayı mı? İftira atmamayı mı? Zulüm yapmamayı zalim olmamayı mı ? Adil olmayı mı ?Ölçüde  tartıda hile yapmamayı mı ? Neyi güncelleyeceksiniz? Bu emir ve nehiylerin hangileri işinize gelmiyor ? 

 Yoksa İmanın şartlarını mı güncelleyeceksiniz?Gerçekten derdiniz ne ? Açık açık söyleyin de bilelim?

 Toplumdaki bunca sıkıntı İslamdan mı kaynaklanıyor da bu fikir aklınıza geldi? Sebebi ne?

Eğer maksat içtihat ise  yüz binlere dayanan  diyanet ordunuz var. Tek dertleri din olması gereken bu insanlar içtihat gerektiren konuları yerinde zamanın bulup ,kafa yorsunlar görüşlerini doğal yollarla dile getirerek toplumun önünü açsınlar.Koskoca diyanetin böyle bir çalışması var mı?

Yani siyasetçi söyleyince mi din adamları harekete geçecek*

Böyle bir şey olabilir mi?

Yarın başka siyasiler başka şeyler söylerse ne olacak?
cumhurbaşkanının islamın güncelleştirmesi ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu
Evet bir güncellenme ihtiyacı var . Fakat  dinde değil .
Siyasetçilerin evrensel kurallara göre güncellenmesine  ihtiyaç var
Toplumun  ahlak normlarına göre güncellenmesine ihtiyaç var
İnanların dini kurallara göre güncellenmesine ihtiyaç var.
Medyanın , yazar çizer takımının doğruluk ve erdemlilik üzerine güncellenmesine ihtiyaç var.
Patronun  kul hakkı konusunda, işçinin  işini düzgün yapma ,esnafın tartıda adaletli  olma konusunda güncellenmesine ihtiyaç var.
Herkesin doğruluk ve evrensel değerler konusunda güncellenmesine ihtiyaç var.

Özellikle din adamlarının dini anlama ve yaşama konusunda güncellenmesine ihtiyaç var.

 Bakın o zaman sorun neredeymiş anlarsınız.İslamdan önceki bütün dinlerin başına gelen İslamın başına gelmeyecektir Allah onu korumayı vadetmiştir. 

İslam nimettir,nimetin kadrini bilen bilir,bilmeyenden alınır ehil olana verilir.

Biz bu dini çok hırpaladık. Korkarım Allah elimizden bu nimeti almaz. 




Yorumlar