BİLİMSEL OLARAK ORUCUN FAYDASI




Hep söylüyoruz Allah kullarına eziyet olsun diye ibadeti emretmez. Allah'ın bizden yapmamız  veya yapmamamız  konusunda emrettiği her işte bir hikmet vardır. Allah yarattıklarının ihtiyaçlarını en iyi bilendir. Bu nedenle bunları yaparsanız sağlıklı bir şekilde  huzurlu olarak yaşarsınız diyor. Bu ibadetleri beni anarak bana hamd ederek  yaparsanız ben sizi daha güzel nimetlerle mükafatlandıracağım diyor. Bize düşen bizim için gerekli olanı Allah 'a hamdederek yapmaktır.



Şimdi ramazan ayı yaklaşıyor . Bir çoğu oruç tutmamak için kırk dereden  su getirip duracaklar. Sanki oruç kendisi için değil, sanki hiç bir faydası yok, Allah eziyet olsun diye istemiş gibi tavırlara girerek. Allah bizi  böyle durumlara düşmekten korusun
Bizim hacılarımız hocalarımız Allah'ın ibadetlerini  cennet ve cehennem kapsamında anlatırken elin  Japonu orucun hikmetlerini nasıl anlatıyor okuyup görelim
Bakalım orucun faydaları neler miş? 

Orucun Sağlığa faydası Bilimsel Olarak İspatlandı
Japon Bilim Adamı Yoshinori Ohsumi İnsan vücudunun belli bir süre aç kalması sonucu insan vucudundaki zayıf ve hastalıklı hücreleri ile gereksiz parçacıkları yok ettiğini bilimsel olarak kanıtlayarak bulduğu bu sisteme Otofajoni adını verdi.
Orucun Sağlığa faydası Bilimsel Olarak İspatlandı

AdvertJapon Bilim Adamı Yoshinori Ohsumi İnsan vücudunun belli bir süre aç kalması sonucu insan vucudundaki zayıf ve  hastalıklı hücreleri ile gereksiz parçacıkları yok ettiğini bilimsel olarak kanıtlayarak bulduğu bu sisteme Otofajoni adını verdi.
Japon Bilim insanı bulduğu bu keşifle 39 bilim nobel tıp ödülünü aldı.

Ohsumi Şöyle diyor; Üç günlük oruçtan sonra vücudun bağışıklık mekanizması yeni akyuvar oluşumunu tetikliyor, vücut bağışıklık sistemini tamamen yeniliyor.
Bu konuda Müslümanların tuttuğu oruç adeta bir yenilenme, temizlenme proğramı olarak karşımıza çıkıyor

Vücut stres altındayken, Oruç tutarken yada açlık sırasında çok fazla Otofaji (Hücrelerin kendini yenileme durumu) oluyor.
Hücre, Enerji üretimini dışarıdan gelen bir madde olmadığından dolayı kendi içinde yapmaya başlıyor çalışmaya ilk önce çöpünü ve patojen bakterileri sindirerek temizliğe başlıyor. Böylece erken yaşlanma sorunu ortadan kalmış oluyor.

Otafoji Sürecinde belli bir süreklilik olmazsa vücutta bazı hastalıklar kaçınılmaz oluyor. Bu hastalıklar başlıca Parkinson, Diyabet ve Kanser olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yılda bir ay süre ile ara vermeden aç kalmak inanılmaz harikülade bir tasarım olduğunu belirten Ohsumi Müslümanların Ramazan orucu hastalıkların kaynağını ortadan kaldıran otomatik bir program niteliğindedir.

Tabi bu bilimsel açıklamanın ardından Hz. Muhammed'in (S.A.V) şu hadisini hatırlatmadan geçmeyelim "Oruç Tut Sıhhat Bul"



Yorumlar