HERKES İÇİN DEMOKRASİ




Bu gün 23 Nisan   çocuk bayramı . İnşaallah büyüklerin de bayram ettiği  günlerin gelmesine vesile olur. 200 yıldır bu ülkede iyi kötü meclis var, son 100 yılda seçimler de var ama  demokrası hala bu ülkeye hiç uğramadı. Hep lafı yapıldı ancak kimse samimi olarak demokrat olamadı. Herkes ,her grup kendisi için demokrası istedi. Kimse başkaları için empati yapmadı.




  Bu durumda demokrasi düşmanlarının işine yaradı. Hep ayrılıkları, farklılıkları kullanıp toplumu birbirine düşürürken gizli yada açık olarak  toplumu sömürdüler, sömürüyorlar.

  Şartsız, koşulsuz demokrasi diyoruz.  Herkesin özgür olduğu bir ülke istiyoruz.Bütün kesimlerin mutlu olduğu bir ülke istiyoruz. Hiçbir düşünce insandan kıymetli değildir. İnsana değer vermeyen hiçbir düşünce değerli olamaz. İnsanız ,insan gibi yaşamak istiyoruz
   Halk yöneticilerin tebası değildir. Yöneticilerin  halka üstünlüğü yoktur. Hizmet etmek için gelenler efendi gibi  yaşayamazlar. Yaşamamalılar. Her daim hesap verebilir olmalılar.
  Millette bunu istemeli, hakkını savunmalı , kişileri değil ilkeleri savunmalı.
  Ey millet hakkın hukukun yanında ol ki  hakkın hukukun olduğu yerde yaşayabilesin . Yoksa gün gelir devran döner, bu hesap seni de ölçer biçer.
   Demokrasi ile yönetilen halklar mutlu ve gururlu bir  yaşam sürerken ,sen yarınlarından umutsuz ve mutsuz ömrünün harcanmasını seyredip durursun

Yorumlar