KAÇINILMAZ SON

 

İslam dünyası zor günlerden geçiyor. Tüm coğrafyada fitne ,cehalet ,baskı ,zulüm, yoksulluk ve yokluk almış başını gidiyor. Müslümanların yaşadığı  her yerde  baskı  ve korku kol geziyor. Mazlum ve mağdur Müslümanlar adeta  yeni bir kavimler göçünü yaşıyor. Kimse toprağında  barınamıyor aç açık  perişan vaziyette oradan oraya savrulup duruyor. Sığındıkları  yerler ise   ne acıdır ki gayri Müslimlerin yaşadığı ülkeler,dindaşlarına bile sığınamıyorlar.Utanç üzerine utanç.




  Bütün İslam ülkeleri demokrasiden uzak gizli yada açık sömürge haline getirilmiş, başlarına da zalim bir hükümdar dikilmiş zulüm altında inleyip duruyorlar. Bilinçli olarak cahil bırakılmış,eğitilmemiş, eğitilmişse de  evrensel değerlerden uzak bir şekilde  totaliter yaşamı  kutsayıcı bir tarzda eğitilmiş,dünya ve gerçeklerinden kopartılmış bir vaziyete getirilmiştir. Hep tiran ve tirancıklar kutsanmış adeta koskoca toplumlar onların kölesi haline getirilmiştir. Bu zalim tiranlar gizli yada açık bir şekilde  düşmanlarla işbirliği içinde iktidarlarını sürdürmekte , karşılığında ise ümmetin  kaynaklarını onlara peşkeş çekmekteler.
   Asrımız tam bir  münafık asrıdır.  Herkesin bir değil bin suratı  olmuş ,zamana ve zemine göre değiştirip duruyor.Ağızlardan Allah ,din , kitap eksilmiyor ama kalpler taş gibi içi bomboş, kaskatı.
Hal böyle olunca da bu mazlum  halk oradan oraya savrulup duruyor. tutunduğu, güvendiği dallar elinde kalıyor,hüsran üzerine hüsran yaşıyor.
   Günler, aylar, yıllar mazlumlar için acı ve göz yaşından başka bir şey getirmezken, zalimler altın çağını yaşıyor.
  Kaynaklar taptaze tertemiz ortada dururken kimse dönüp bakmıyor,herkes kendi bildiğini okuyor.
Ne Müslüman siyasetçiler birbiri ile istişare ediyor ne de alimler istişare için buluşuyor. Herkes kendi küçük dünyasında dönüp duruyor.İslama aykırı şekilde kastlar oluşturulmuş en alttakiler ezilip duruyor.
  Gerçekten büyük bir felaket. Bir toplumun başına gelebilecek tüm kötülükler Müslümanların başına gelmiş bulunuyor.Düşman zalim mi zalim ,aman vermiyor, Müslümanların toparlanmasına müsaade edilmiyor . En ufak bir kıpırdanmada  hemen başına yığılıyor.Daha yeni  gün yüzü görmüş filizler hemencecik kesiliyor yok ediliyor.
   Bu umutsuzluk ve yılgınlık   korkarım ki daha kötüsünü getirecek. İnsanlar dinlerini inançlarını sorgulamaya başlayacaklar.Kusuru kendilerinde aramak yerine dinde imanda arayacaklar.Pusuda bekleyenler için bulunmaz nimet.Aşkla şevkle insanları küfür bataklığına çekmek için  ellerini ovuşturup duruyorlardır şimdi.



Peki ne olacak ?  Bu hep böyle mi gidecek ?

Olacağı şu  :

Müslümanlar kendine sahip çıkmayı öğrendiğinde, olayları tartabilecek bilgiye ulaştıklarında  bir şeyler değişecek.Her gelen bilgiyi inanç kriterlerine  göre tartabilirse bir şeyler değişir. İslamı yaşantısına değil ,yaşantısını İslama uydurursa değişir. Hak ,hukuk ,adaletin vaz geçilmez değerler olduğunu anlarsa değişir. Doğru sözlü olmayı, doğru iş yapmayı,çalışmayı ve üretmeyi öğrenirse değişir.
  Kabilecilikten hamasi milliyetçilikten, dini taassuptan kurtulursa değişir. Dini taasupdan kastım hoşgörü ve insana saygıdan uzaklaşarak din adına başkalarına baskı yapmayı kastediyorum.Bizim kimsenin yaşantısına ve inancına karışma hakkımız yoktur. Halis bir mü'min gerektiği yerde anlatır, ötesini Allah'a bırakır. Ama yaşantısında adam gibi adam olur, özü sözü doğru olur.El emin olur.güzel ahlaklı ve dürüst olur.Ucu kendine de dokunsa yalan söylemez, kul hakkı yemez,insanlarla dost olur,kırılır ama eğilmez.Üç günlük dünya için türlü fırıldaklar çevirmez.

   Allah'ın bizden istedikleri de budur. Yoksa alavere dalavere ile güç elde etmek, allame kesilmek değil.
   Evet biz inanlar olarak bu değerleri yeniden yaşamaya başlarsak Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimize sağanak sağanak yağacaktır.
  Allah zalim değildir. Kimseye zulmetmez . Başımıza gelenler bizim kendi tercihlerimizin sonucudur. Kimseyi suçlamanın anlamım yok.
 Devletlerin  İslama uygunluğu araştırması yapılıyor ,sonuç: İslam ülkeler en son sıraları paylaşırken gayri müslim devletler ilk sıralardaki yerini alıyor. Bu bile bu yaşananların dinle imanla alakasının olamadığını ortaya koymaz mı? . Biz bozulduk.Adımız Müslüman yaşantımız  İslamdan başka her şey olunca sonuçta bu oluyor.
Vesselam.




Yorumlar