HER ŞEY MİLLİ OLACAK DERKEN SOĞAN VE PATATES DE GAYRİ MİLLİ OLDU.

ithal  patates


Evet  merak ediyorum daha ne kadar bunu da gördük diyeceğiz ?  Kendi kendine yeter ülkeyiz derken  patates ve soğanı da ithal eder hale geldik. Et ithal, ot ithal, saman ithal gele gele geldik soğan da ithal.Evet bu işte bir yanlışlık var, birileri milli milli diyerek bizi  uyuturken gerçekler çok farklı yönde gelişiyor.



Neyi milli olarak lanse ediyorlarsa  sıkıntılı bir durum ortaya çıkıyor. Yerli otomobil dendi gittiler  üretimden kalkmış bir otomobili  allayıp pullayıp getirdiler . Onu da yapsalar  bari ortada fol yok yumurta yok. Yerli tank dediler a 'dan z'ye Alman çıktı . Aslında listeyi uzatmaya gerek yok  sadece evde kullandığımız basit gereçlere bakın ne kadarı  yerli? Sonuç yüzde  onu bile bulmaz,durum bu. Ama insanların hoşuna gidiyor ''yerli''ve ''milli ''sözcükleri. Ama yerli ve milli üretim için iyi bir eğitim gerektiğini umursamıyoruz. Kolay bir başarının peşindeyiz.
 Ne demişler 'Emeksiz yemek olmaz'.
''Ekmeden biçilmez.
 Göreceğiz zaman ne gösterecek bize, yerli ve milli olabilecek miyiz?
Biz  hayallerden kurtulup gerçeğe dönelim . Şu patates ve soğan meselesine  Habere kulak verelim koskoca hükümet yetkililerimiz neler demiş?

Ekonomi Bakanı Zeybekci, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybekci, artan soğan ve patates fiyatlarına karşılık, "Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz." açıklamasında bulundu.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, soğan ve patates fiyatlarının artmasından sonra ithalata izin vereceklerini açıkladı.

"SOĞAN VE PATATES İTHALATINA MÜSAADE EDECEĞİZ"

Son bir ayda artan soğan ve patates fiyatlarıyla ilgili konuşan Bakan Zeybekci şunları söyledi:
"Soğan-patates fiyatlarıyla ilgili aşırı oynaklık görüyoruz. Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye'ye gireceği miktar ve ülke belli. Soğan, patates fiyatında spekülasyona izin vermeyiz."
 Sizce yoruma  gerek var mı?
Yerli ve milli kulağa hoş geliyor.

Yorumlar