HER YERDE DOMUZ ETİ

Domuz etinden geçen trişinoz hastalığı



'Domuz etini sosa batırıp, kırmızı et diye servis ediyoruz.'

 Geldiğimiz nokta bu ülke tamamen kontrolsüz hale geldi . Bu kadar zabıta ,bu kadar  imkanları 
elinde bulunduran belediyeler  bu otelleri hiç görmezler  mi? Garibanın birisi  köşe başında mendil satıyor diye , meyve satıyor diye dünyayı zindan edenler  buralara niye uğramazlar.  Sözde çoğu muhafazakar belediye bunlar .Yalancı, talancı ,hırsız ve yankesiciler için memleket cennet haline geldi. Çok mu zor  denetlemek ? Çok mu zor insanların hukukunu korumak ? 2500 tl ceza kesmişler bir otele . Bu resmen bu işe devam edin demek, afiyet olsun demek.Bizden yana rahat olun demek. Ama lafa gelince Müslümanlığı kimseye bırakmazlar .

Artık dini hassasiyeti olanlar da girdikleri çıktıkları yerlere dikkat etmeleri gerekir. Ülkede durum bu yediğiniz içtiğiniz şüpheli, ona göre davranmalısınız. Üç günlük dünya tadı için ahiretinizi perişan etmeyin . İnsanın yediği neyse kendisi de odur.
Yiyen yesin. Devletin yapacağı kardeşim yedireceksen etiketini yapıştır bu ''domuzdur'' de ,herkes ne yediğini bilsin demeli. Buna uymayanların ruhsatını iptal etmeli.Ama nerede ? Belki de gizli teşvik bile vardır. Zaten hükümetin et fiyatları ile başı dertte . Birde bununla mı uğraşsın ?
Dürüstlük bu topraklardan gideli  yıllar değil asırlar olmuş.
Ramazan ayında, iftarı zehir eden bir skandal patlak verdi. İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde dinimizce "haram" olan domuz eti ile diğer etlerin aynı tavada ve aynı yağda pişirildiği ortaya çıktı. Otel, 2 bin 500 lira ceza ödeyerek işin içinden sıyrıldı. Skandal ise gündeme bomba gibi oturdu. Otoriteler, "Domuz eti ile diğer etlerin ayrı tavalarda ve ayrı mutfaklarda pişilmesi gerekir" dedi. Ancak bu kurala kimsenin uymadığı, durumun ise sanıldığından daha trajik olduğu idda edildi. Gözler ise geceliğine milyonlar ödenen lüks otellere çevrildi.

'Otel Yönetimi Baskı Yapıyor'

Takvim'in "domuz eti ve diğerleri aynı tavada" haberinin ardından elini vicdanına koyan aşçılar, seslerini yükseltti. Aşçılar, işletmelerin çok ucuza aldıkları domuz etini, dana eti diyerek müşterilerine servis ettiklerini söyledi. İstanbul başta olmak üzere Ege ve Akdeniz'de bulunan otellerin aşçıları, otel yönetiminin, kendilerini domuz eti ile kırmızı eti aynı mutfakta pişirmeye ve bunun için aynı tavayı kullanmaya zorladıklarını belirtti. İşte aşçıların domuz eti isyanı:

'Cezayı Göze Alıyorlar'

30 yıldır Türkiye'nin her yerinde çalıştığını söyleyen eski aşçı E.T., müşterilerin domuz eti ile kırmızı eti ayırt edemediğini söyledi ve ekledi: "Otel yönetimi, aşçıya baskı yapar. Aşçı önüne ne malzeme konulursa onu yapar. Bana göre cezalar az ve caydırıcı değil. Otel yönetimi cezayı göze alıyor. Domuz eti skandalı yıllardır varlığını sürdürüyor."

Soslu Aldatmaca

Baş Aşçı M.Y.: İstanbul'da lüks bir otelde çalışıyorum. Etin kilosu 60 lira. Domuzun kilosu ise 18 lira. Domuz etinin özellikle arka kısmını bir gün önceden sosa batırıyoruz. Ertesi gün kırmızı et diye servis ediyoruz. Böylece otel kara geçiyor.

Baş Aşçı D.D.: Marmaris'te büyük bir otelde görev yapıyorum. Burada bırakın domuz eti ile diğerlerini aynı tavada pişirmeyi, herkese domuz eti veriliyor. Kimse yediği etin domuz eti olduğunu bilmiyor.

Baş Aşçı N.K.: Antalya'da tatil köyünde çalışıyorum. Et diye domuz eti veriliyor. Avcılar yaban domuzunun kilosunu 6 liradan satıyor. Otelin işine geliyor.

Aşçı K.İ.T.: İzmir'de 5 yıldızlı bir otelde baş aşçı yardımcısıyım. Yönetmeliğe kimse uymuyor. Domuz etinin piştiği yağda ve tavada diğer etler de pişiriliyor. Kimse denetlemiyor.

Yorumlar