MUTFAKTA İŞİNİZE YARAYACAK BASİT BİLGİLER

Pratik bilgiler hayatı kolaylaştırıp sorunlarınızı daha hızlı çözmenizi sağlar. İşte sizlere birbirinden ilginç pratik bilgiler…
PRATİK  BİLGİLER



  • Şekeriniz nemleniyor ve birbirine yapışıyorsa yapmanız gereken şekerinizi koyduğunuz kabın altına havlu kâğıt sermek. Havlu kâğıt şekerin içindeki nemi içine çeker ve şekerin birbirine yapışmasın önler.
  •  Pişmesi uzun süren ve yinede sert kalan fasulyenin içine bir miktar karbonat koyun ve pişirin. Karbonat sayesinden fasulye daha kolay pişecek ve tadı  güzel olacaktır. 
       **************************************************
  • Yaptığınız yemeğin kıvamı koyu olduysa ve içine su koymanız gerekiyorsa sakın pişmiş yemeğe soğuk su koymayın. Soğuk su yemeğin tadının bozulmasına neden olur. Suyu ısıtın ve yemeğin içine bu şekilde koyun. 
  • Arı ve sivri sinek sokmalarına karşı kesme şeker kullanmak en mantıklı yoldur. Bu tip hayvanlar tarafından sokulduysanız bir 1ikesme şekeri  ıslatın. Bunu yaralanan bölgeye sürün. Beş dakika bekleyin. Kesme şeker kaşıntıyı, acıyı ve kızarıklığı alacaktır. 
       **************************************************
  • Başınız ağrıyorsa ve ilaç içmek istemiyorsanız kahvenin içine limon sıkın ve bu karışımı çiğneyin. Kahve ve limon baş ağrınızı hafifletecektir. 
  • Soğan ve sarımsak doğrarken elinizin kokmasını istemiyorsanız yapmanız gereken soğan ya da sarımsak doğramadan önce ellerinize limon sürmektir. Bu ellerinizin kokmasını önleyecektir.
  • Marul ve kıvırcık gibi sebzeleri sirkeli suyun içinde bekletip tüketirseniz daha sağlıklı olmalarını sağlarsınız. 

Yorumlar