DOMUZ ETİ NEDEN HARAM


Özellikle  işlenmiş ürünler olmak üzere  gizlice  ülkemizde satılan domuz ürünleri ile ilgili hatırlatma yapalım istedik. Günümüzde  et ve et ürünlerinin aşırı pahalanmasından dolayı  üreticilerin bır kısmı fiyatı ucuzlatmak için  domuz etini kullanmaktadırlar. Kanuni boşluklar ,etiketleme ve barkotlama sisteminin karışıklığı ürün içeriğini tam olarak anlaşılmasını engellemektedir. Bunu fırsat bilen art niyetli üreticiler vatandaşa habersizce domuz eti yedirmektedirler. Geçenlerde bir diyetisyenin dediği gibi'' Hiç yemedim diyen  büyük bir domuz yemiştir'' sözü ülkemizdeki durumun vahametini açıklamaktadır.

Özellikle işlenmiş ürünlerden uzak durmak gerekir. Salam ,sucuk ,sosis gibi işlenmiş ürünlerde bol miktarda domuz eti kullanılmaktadır.

Hep söylüyoruz Allah faydası olan bir nimeti yasaklamaz. İnsanın nezih ve temiz olmasını ister. Bu yüzden temiz ve nezih şeyleri yemesini ister. İnsanın yediği neyse kendisi o dur.
Yüce Allah'ın  boş yere yarattığı hiç bir varlık yoktur. Hepsinin bir görevi vardır. Domuz da  çevreci olarak yaratılmıştır. Beslenme alışkanlığı nedeniyle önemli bir çevre temizliği görevini yerine getirmektedir. Yemediği bir şey yoktur,kendi leşinden tutunda pisliğine kadar  ne bulursa yer.Bu yüzden insan için besin olarak tüketilmesi zararlıdır. Bilerek yemek isteyenlere sözümüz yoktur. Fakat Allah'ın emri benim için alidir diyenleri uyaralım istedik.


Günümüzde en fazla tüketilen etler arasında yer alan domuz etinin gerek  dini açıdan gerekse sağlığımız açısından birçok zararları bulunmaktadır. İslam dininde yasaklanan her şeyde bir hikmet olduğu gibi domuz etini yasaklanmasında da hikmetler bulunmaktadır. Domuz etinin zararlarına geçmeden domuzun özelliklerini değinelim.
Domuz her şeyden önce kendi pisliği ve ölü yavrusu dahil bulduğu her şeyi yiyebilen bir hayvandır.

Domuz,  diğer hayvanlara göre hızlı ve en zayıf sindirim sistemine sahip bir hayvan.

Sindirim, sadece dört saat sürmektedir. Diğer hayvanlarda ise 12 saat. Yani domuz, yediği besinlerdeki toksinleri tam olarak zehirsiz hale getirememektedir. 
Domuz Etinin Özellikleri
Domuz biyolojik yapısı gereği fazla miktarda antikor, büyüme hormonu,  kolesterol ve lipit içerir. Dahası  aşırı miktarda kükürt içermektedir. Domuz etindeki sağlığa zararlı canlılardan biri de “trişin”dir.
Domuz Etinin Zararları Nelerdir?

Domuz etinin pek çok araştırmacı ve uzman tarafından zararlı olduğu ispatlanmış durumdadır.
  • ➤İçinde bulunan fazla miktarda büyüme hormonundan dolayı insan vücudu fazla kilo almakta ve daha sonra şekil bozuklukları meydana gelmektedir.

  • ➤“Trişin” adı verilen parazit insan bünyesine girerek kalp kaslarına gitmekte ve ölümcül olabilmektedir. İlaveten çiğneme, konuşma ve yutma kaslarında felçlere neden olur. Aynı zamanda damarlarında tıkanıklık, menenjit ve beyin iltihaplarına neden olur.

  • ➤İçerdiği aşırı miktardaki yağdan dolayı damar sertliği, yüksek tansiyon ve kalp krizlerine neden olur.

  • ➤Domuz yağında bulunan “sutoksin” adı verilen maddenin dışarı atılabilmesi için lenf bezlerinin aşırı çalışması gerekir. Bu durum ise özellikle çocuklarda lenf bezlerinin şişmesi ve iltihaplanmasına neden olur. Boğazın şişmiş haldeki görüntüsü adeta bir domuzu andırmaktadır. Bu sebeple, bu hastalığa domuz hastalığı yada skrofulozadı verilir.

  • ➤İçerdiği kükürtten dolayı eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı ortaya çıkar. Bunun sonucu olarak eklem yumuşar. Vücut ağırlığına dayanamaz. Eklemlerde bozulmalar meydana gelir.

  • ➤ Domuz eti yiyenlerde el ve ayaklar yağ depolar. Kişi tembel hale gelir.

  • ➤Fazla miktardaki büyüme hormonundan dolayı doku şişlikleri ve iltihaplanmalar meydana gelir. Bu da burun, çene, el ve ayakların büyümesine ve şekil bozukluklarına neden olur.

  • ➤Büyüme hormonu aynı zamanda kansere davetiye çıkarır. Çünkü, bilimsel bir veri, belli bir yaştan sonra erkek domuzların kansere yakalandıklarını ifade etmektedir.

  • ➤Domuz etinde bulunan “histamin” ve “imtidazol” isimli maddeler deride dermatit, kaşıntı ve nörodermatite neden olmaktadır.

  • ➤Aynı maddeler aynı zamanda kan çıbanı, apandisit, toplardamar hastalıkları ve safra yolları hastalıklarını tetikler.

  • ➤Canlılar yedikleri besinlerin tesiri altında kalırlar. Et yiyenler yırtıcı, ot yiyenler ise daha uysal olmaktadır. Domuz eti yiyenlerde ise domuza ait sıfatlar meydana gelmektedir. Domuz eşini kıskanmayan bir hayvan olduğu için de, domuz eti yiyen kişilerde kıskançlık hissinin kayba uğradığı belirlenmiştir.

  • ➤Yapılan araştırmalar domuz eti tüketimi ile karaciğer iltihaplanması arasında doğru orantı tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili video izlemek için  tıklayınız

Yorumlar