VEKİL MİLLİ PLAKA MİSAFİR


Kenan Sofuoğlu
AKP'nin   çiçeği burnunda vekillerinden biri olan  milli sporcu Kenan  Sofuoğlu  lüxs aracı ile gündemin ortasına oturdu. Aracın lüxslüğü bir yana  plakası aracında önüne geçti . Milli sporcu ve yeni milletvekili olan Sofuoğlu  vergiden kurtulmak için  aracını  yabancı uyruklu olan eşinin üzerine yapmış . Kanuni olarak sıkıntısız gibi bir durum olsa bile eşi misafir olmadığına göre  ahlaki bir sorun var. Hem de bunu milletin gözüne soka soka meclis önlerine gelmesi hepten  ahlak açısından sorunlu hale getiriyor.



  Ne diyelim durum bu,memleket bu, asılı da vekili de bu. Gemiyi kurtaran kaptan. Ne ?Nasıl ? Kimsenin umurunda değil. Aklı başında bir demokrasi ülkesinde olsa çoktan istifa etmek  zorunda kalırdı ama burası Türkiye.Bunlar ufak işler. Bu toplum ne denli günahları ve ahlaksızlıkları görmezden gelip ödüllendirmedi mi ki? Bu da sorun mu?
  Ama  harama, talana  ve yalana gırtlağına kadar batmış hiç bir toplum iflah olmamıştır. Allah o toplumları günahları ölçüsünde  cezaya müstahak kılmıştır.K.Kerim bu duruma düşmüş toplumların başına gelenleri veciz bir şekilde anlatır.
 Toplum ne ise idarecileri de odur. İdareciler toplumun sevap ve günahlarının cisme bürünmüş halidir.
Kimsenin kimseden şikayet etme hakkı yoktur.Biz düzelmeden de kimse düzelmez.
 Bir yola girdik gidiyoruz . Gidilen o yol üzerindeki bütün engeller kalkmış gözüküyor.Eğer son durak  cennetse diyecek söz yok Allah yolcuların yar ve yardımcısı olsun. Ama bu yolun sonu duvara toslayıp iflas ,yokluk ve çöküntü olursa kimsenin de bahane bulacağı  bir durum yok.

O zaman şu nakaratı söyleyip dururuz :
' 'Kendim ettim kendim buldum,
  Gül gibi sararıp soldum
Eyvah ! Eyvah ! ''

Şimdi habere dönelim bakalım Milli sporcumuz ve yeni milletvekilimizin aracının durumu neymiş?

AKP Sakarya milletvekili olarak Meclis'e giren eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun, lüks Lamborghini'sini, yabancı uyruklu eşinin üzerine alarak devletin kasasına girecek yaklaşık 3 milyon 200 bin liralık vergiden 'kurtulduğu' ortaya çıktı. Bu 'vergisizlik formülü' 'Yasal da olsa etik mi değil mi?' tartışmalarına neden oldu.

Eski milli sporcunun Meclis’e gelmek için de kullandığı lüks aracının ‘MA-MZ harf grubuna’ tescil edilmesi yani misafir araç statüsünde olması gözleri otomobil için ödenen vergiye çevirdi.
Sofuoğlu’nun lüks aracına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödememek için bu yöntemi izlediği ortaya çıktı.

TÜRKİYE’DEN ALSA ARACIN BEDELİ KADAR VERGİ ÖDEYECEKTİ

Sofuoğlu’nun “Araç yabancı uyruklu eşimin üzerine kayıtlı, hakkımızı kullanıyoruz.” diye ‘itiraf’ ettiği yöntemle en az 600 bin euro yani yaklaşık 3 milyon 250 bin lira ‘kâr ettiği’ gözlendi.

TÜRKİYE’DEN ALSA 3 MİLYON LİRADAN FAZLA VERGİ ÖDEYECEKTİ


Aracın Türkiye’deki satış fiyatı vergiler dahil 1 milyon 150 bin euro. Yani yaklaşık 6 milyon 200 bin lira. Bu rakama toplamı 3 milyon 200 bin lirayı geçen ÖTV ve MTV’ler de dahil.Sofuoğlu’nun eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine aldığı aracına yaklaşık 550 bin euro ( Yaklaşık 3 milyon lira) ödediği sanılıyor. Bu da devletin; 3 milyon 200 bin liralık bir vergiyi ‘alamadığı’ anlamına geliyor.
Tüm bu iddialarla ilgili konuşan Kenan Sofuoğlu ise “Araç yabancı uyruklu eşimin üzerine kayıtlı, hakkımızı kullanıyoruz.” dedi. Kanunen araç sahibinin eşinin de yurt dışından alınan (Misafir araç) otomobili kullanabildiğine dikkat çeken Sofuoğlu “Devletin ilk aracı alırken tanımış olduğu bir hak söz konusu, bunu kullandım.” diye konuştu.
  Yanlış anlaşılmasın bunu yapan  sadece sayın milletvekili değil toplum olarak aynı moddayız.

Yorumlar