DOKTORLAR MAAŞ ZAMMINA KARŞI ÇIKMIŞ

KANADALI DOKTORLAR ZAMMA İTİRAZ ETTİ
  Maalesef ülkemizde olmayacak şeyler. Bir kesime devlet  zam yapacak da onlar itiraz edecek .Bu mümkün değil şu andaki insani yapımızla. Doktorlarımıza haksızlık etmek istemiyorum, ülkemizin tüm meslek erbabının durumu bu. Bizde bu tür davranışlar ahmaklık olarak algılanır. Gemisini kurtaran kaptan olduğuna göre böyle erdemli davranışlara yer olur mu hiç!!
İnsan olmadan hiç bir şey olunmuyor. Biz insanlığımızı diğer gamlılığmızı kaybetmişiz .En az şu doktorların gösterdiği erdemliliği yakalamadan hiç bir şeyin düzeleceği yok.İster sağcı ,ister solcu, isterse  dindar olalım hiç bir kıymeti yoktur.

Paylaşmayı bilmeden ,başka insanların derdi ile dertlenmeden  toplumsal bütünlüğü sağlayamayız. Huzursuzluk dalga dalga yayılıp bütün insanları yutar, Toplumu cinnet noktasına getirir.
Çaresi nedir derseniz ille de eğitim ,ille de eğitim. Dikkat edin eğitim diyorum, öğretim demiyorum. İkisi çok farklı şeyler. Bu ülkede öğretim var ama eğitimi e si bile yok.
Bu yüzden perişan ,bu yüzden  huzursuzus.
Bu  doktorlar gibi insanlar yetiştirmeden hiç bir yere varacağımız yoktur. Bu böyle biline.
Vesselam..                             

Kanada’nın eyaletlerinden biri olan Quebec’te çalışan 800’e yakın doktor bir mektup imzalayarak maaşlarına yapılacak zammı protesto ettiklerini ifade etti. Doktorlara zam yapılarak harcanacak bu fonun sağlık sistemi içerisinde daha yararlı bir şekilde kullanılabileceği belirtildi.
Médecins Québécois Pour le Régime Public (Halk Sağlığı İçin Quebecli Doktorlar – MQRP) tarafından hazırlanan metinde, çok zor hayat koşullarında yaşamak zorunda bırakılan hemşirelerin ve diğer sağlık çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca hastaların da sağlık imkanlarına daha kolay ulaşması talep ediliyor.

Kanadalı doktorların maaş zammını protesto etmesi dış basında da yer aldı

Dünyada da yankı bulan bu habere ilişkin olarak Guardian’da Quebec hükümetinin uzmanların maaşına yüzde 1.4 ve pratisyenlerin maaşına yüzde 1.8 civarlarında zam yapacağı aktarıldı. Verilere göre ortalama bir uzman yıllık 403 bin 500 Kanada doları kazanırken aile hekimleri yıllık 255 bin Kanada doları kazanıyor.
Hükümetin kesintileri nedeniyle bir süredir hemşireler, zor koşullarda çalıştıklarını sosyal medyadave basında dile getiriyorlardı. Hemşirelerin maaşlarında yaşanan kesintilere ilişkin Bakanlık ve Hemşireler Sendikası arasında görüşmeler yapılmıştı. Uzun süren çalışma saatlerinin yorgunluk ve stres yarattığı da pek çok defa gündeme gelmişti.
Montreal Gazetesi’nde yer alan açıklamaya göre Sağlık Bakanı Gaétan Barrette ise doktorların, maaşlarına zam yapılmasını protesto ederek diğer sağlık çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesini talep etmeleri üzerine sorulan sorulara “Hemşirelerin ve genel olarak sağlık sisteminin iyileştirilmesi üzerine çalışıyoruz. Bu doktorların maaşlarının konuşulmasından daha önemli” dedi.

“Paranın sağlık sistemine enjekte edilmesi gerek”

MQRP başkanı Isabelle Leblanc ise doktorların daha fazla para istemediklerini söyleyerek protesto etmelerinin biraz sıra dışı olduğunu bildiklerini belirtti.
“Ama bu sanıldığı kadar sıra dışı değil, çalıştığımız yerlerin daha çok paraya ihtiyacı var, bu paranın oraya harcanması lazım, bizim ceplerimize konması değil. Eğer daha fazla para bu sağlık sisteminin içerisine enjekte edilirse bu hastalara yardımcı olacak ve doktorların cebine girmeyecek.”

Yorumlar