KUR'AN-I KERİM'DEKİ MUCİZELER

KUR'AN MUCİZELERİ

 Allah'ın indirdiği son kitap. Son noktasına kadar hakikatları ve doğruları açıklayan eşsiz kitap.
Kadri ve kıymeti bilinmeyen kitap. Eğitimsiz ve bilgisiz kişilerin  elinde  mahsun mahsun  duran kitap. Yaradan'ın  insanlığa  armağan ettiği yaşam klavuzu.
Evet ne desek az ama ona uygun yaşamak nefsimize  ağır geliyor. İnsanlar olarak hep heva ve heveslerimizin peşinde tarumar olup gidiyoruz.
Az okusak ,az merak etsek ,az gayret etsek  yaşamımız nasıl da güzelleşecek bir bilsek.
İlim ve bilgi seviyesi arttıkça Kutsal kitabımızın bilinmeyen mucizevi yönleri birer birer gün yüzüne çıkıyor.
Bunlardan bazılarını aşağıda  anlatmaya çalıştık.
Allah hepimizi Kur'an 'ı  anlamayı ve yaşamayı nasip etsin

Sayıların Sırları… Secdeler

Kuran'da mevcut olan bir surenin adı: "Secde" suresidir. İlginç olan şu ki, bu surenin Kuran'daki sure numarası: 32 dir. Kuran'da zikredilen secdeleri araştırdığımızda ise, bu secdelerin tam olarak: 32 defa tekrarlandığını görürüz.




Secde ayeti bu surede şöyle zikrolunmuştur: 

"Bizim ayetlerimize ancak o kimseler inanırlar ki, bunlarla kendilerine öğüt verildiğinde, büyüklük taslamadan secdeye kapanırlar ve Rablerini hamd ile tesbih ederler" (Secde:15).

 Bu ayetin ayet numarası: 15, Kuran'daki secdelerin sayısı da: 15 dir.  O halde bu sayısal uyum ve ahenk acaba tesadüfen mi gelmiştir?




Sayıların Sırları… Cennetin Kapıları

Peygamber (s.a.v.)'den gelen sahih hadiste zikrolunduğu gibi, Yüce Allah cennet kapılarını sekiz adet kılmıştır. Cennet ehlinin elbiselerini düşündüğümüzde ise onun yeşil renkte olduğunu görürüz. Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:

 "İnce ve kalın dibadan yeşil elbiseler giyeceklerdir". Kehf:31) . 

Kuran'daki yeşil rengin tekrarlarını araştırdığımızda, bunun sekiz defa, yani cennetin kapılarının sayısı kadar geldiğini görürüz. Kuran'daki bu sayıların uyum ve ahengini düşünelim, acaba bu ayetler bir tesadüf sonucunda mı gelmiştir?



Yüce Allah'ın Kur'an-ı keriminde zikrettiği ilginç şeylerden biri de; Kur'an surelerinden bir sürenin adının: "suretu'l-leyl" yani: (gece suresi) olmasıdır. Bu sure, gecenin her şeyi örttüğünü teyit etmektedir. Bilim adamları da bu gerçeği kâinatta ispat etmişlerdir. İlginç olan bir diğer şey ise, bu surenin Kuran'daki sure numarasının: 92 olmasıdır. Gece kelimesi de türevleriyle birlikte Kuran'da tam olarak:92 defa tekrarlanmıştır. Tıpkı Kur'an suresinin rakamı olan 92 sayısı gibi.
O halde Kurandaki bu uyum ve ahengi düşünelim. Bu uyum acaba tesadüfen mi olmuş, yoksa Kuran-ı kerim'in her neresine bakarsak bakalım, yüce Allah onun tam bir uyum ve ahenk içinde olmasını istemiştir de ondan mı? Yüce Allah şöyle buyuruyor: 
"Her şeyden haberdar olan Allah tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış, sonra da açıklanmış bir kitaptır." (Hud:1)


Yorumlar