MEKSİKA DEVLET BAŞKANI BAŞKANLIK UÇAĞINA BİNMİYOR

MEKSİKA DEVLET BAŞKANI


Bütün sıkıntı bu . 

Sıradan olma ,sıradan biri gibi yaşama . 

Yükseldikçe alçalmayı bilme. 

Bütün idareciler hizmet için geldiğini söyler ama  büyük çoğunluğu hükmetmenin cazibesine kapılarak, hizmeti de hikmeti de yitirirler. Geldikleri ve söyleyedurdukları şeylerin çok çok uzağına savrulurlar. Hatta öyle savrulurlar ki  ayıpladıkları , eleştirdikleri kişilerden daha beterini yapar hale gelirler.



Çok az  idareci kıvamını tutturur, olduğu gibi kalmasını bilir.Onlar hep gönüllerin sultanı olur, hayırla yad edilirler. Diğerleri ise yedikleri içtikleri ile kalır ,hiç  de iyi anılmazlar.
Maalesef günümüzde  milletin malına  dokunmayan, kanunlara sonuna kadar saygılı liderlerin çoğu, batı ülkelerinden çıkıyor.Müslüman liderlerin çoğu ise, israfta ve lüks yaşamda  birbirleriyle yarışıyorlar. Halklar ise, yokluk ve kıtlık içinde kıvranıp duruyorlar . Akdeniz ,ülkelerinden kaçmak isteyen Müslüman cesetleriyle doldu ama kimin umurunda.
Bütün dinler hayrı ve dürüstlüğü,israftan kaçınmayı emreder. Fakat en sistemli öğütleyen ise  K.Kerim'dir. Peygamberimiz  de bu öğretileri hayatı boyunca eksiksiz olarak yaşamıştır .Fakat ne yazık ki günümüzde  en çok israf ve şatafat  da Müslüman liderlerdedir.
 Hep söylüyoruz eğitim, eğitim , eğitim. Doğruluğu ve dürüstlüğü önceleyen eğitim. Başka türlü bu türbülanstan kurtulmanın yolu yok.
 Yalan ve yalancılık ayıplanmadıkça,
 Doğruluk ve dürüstlük baş tacı edilmedikçe,
Sözlere değil, eylemlere bakılmadıkça  kurtuluşumuz yok.
Sizce ''Halkım yoksulken ,ben bu lüks uçağa binemem '' dedirten duygu nedir ? Bizim çoktan terkettiğimiz his dünyamıza çokta yabancı bir duygu mu?
 Peygamber olduğu halde ,devlet reisi olduğu halde, geçimini sağlamak için sırtında odun taşıyıp pazarda satan , hasırda yatan  bu müberek insan  aklıma geldikçe içim yanıyor.
Hiç mi ders almayız bilmem ki.
Ders alınsaydı tarih tekerrür eder miydi hiç?
İşte helal olsun dedirten haberimiz:


Meksika Devlet Başkanı Obrador, başkanlık uçağına binmedi

Meksika'da Temmuz ayında açık ara farkla zafer elde ederek başkan seçilen Andres Manuel Lopez Obrador, kötü hava koşullları nedeniyle tarifeli uçakta üç saat beklemesine rağmen yine de başkanlık uçağını satmakta kararlı olduğunu söyledi.


Oaxaca'dan Mexico City'ye giden Obrador'ın uçağı, aşırı yağışlar nedeniyle üç saat geç kalktı. Obrador, uçakta yaptığı açıklamada, başkanlık sarayına döner dönmez, uçağı satağını söyleyerek, "Başkanlık uçağına binmeyeceğim" dedi.
Obrador dün Büyük Okyanus kıyısındaki Huatulco'dan başkente gitmeye çalışırken uçakta bekleyen yüzlerce yolcudan biriydi. Obrador, "Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım. Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez" diyerek neden başkanlık uçağına binmediğini açıkladı.
2012'de eski cumhurbaşkanı Felipe Calderon tarafından sipariş edilen lüks Boeing 787 Dreamliner uçağı iki yıl önce teslim edilmişti. Uçağın 218.7 milyon dolara alındığı açıklamıştı.

Yorumlar