ÖNCE AHLAK DEDİLER

 
ÖNCE AHLAK DEDİLER

Aşağıda okuyacağınız  yazı son bir kaç ayın  gazete haberlerinden derleme. Bulmak içinde hiç çaba harcamaya gerek yok gazete sayfaları bu haberlerle dolup taşıyor. Tam bir lağım patlaması gibi. Görünüşte  toplum muhafazakarlaşıyor,devlet İslamileşiyor,kendini dindar kabul eden insanlar yıllardır iktidarda ama durum  hiç de göründüğü gibi değil. 


Görünüşte  her şey  muhafazakarlaşırken  gerçekleşme bunu çook ötesinde  kalıyor.
Önce  ahlak diyenlerin önceliği ahlak olmayınca toplumda  karşılığı da böyle oluyor.
Aslını ararsanız bu toplumu bu hale  getirmek için bu iktidardan önce de korkunç  tahribat yapıldı. Medya uzun yıllar lağım çukuru gibi çalıştı.
Bu sözde muhafazakarların da dünya ve dünyalık sevdası  öncelik olunca toplumun frenleri tamamen patladı ,yıkıcı tahrip edici akımların önünde hiç bir engel kalmadığından bu hale geldik.
Sonumuz hiç de  hayırlı görünmüyor. 
   
*****                 *********             *********
Son yıllarda medyanın birbirinin  kopyası haline gelmesine karşın  Flaş tv nin sabah kuşağında  yayın yapan  Yılmaz Tunca gerçekten objektif yayın yapmaya çalışıyor. İzlemediyseniz öneririm. 
Flaş tv nin sabah proğramının destur  adlı  yazısını  okuyup değerlendirelim .
Bakalım ne kadar muhafazakar mışız?

Haberler şöyle; 
 Balıkesir’de günü birlik kiralık evde Swinger (eş değiştirme) partisi düzenleniyormuş. 
 Günü birlik kiralık evde 17 yaşından küçük çocuklar uyuşturucu alemi yaparken, biri 14 yaşındaki kızı karnından vurmuş. Kız kıvranırken ortamı temizlemişler… Sonra ambulans çağırmışlar… Kız ölmüş… Gençler tutuklanmış… İş çok karışık. 
 Gençler çaldıkları çekleri bozdurup, alem yaparken yakalandı. 
 23 yaşındaki Murat, Sosyal Medya’da aşk tuzağına düşüp soyulmuş… Dövülmüş… İşkence görmüş. 
 22 yaşında kadını, kocası öldürüp kayıp diye ihbar etmiş.
  Küçükyalı’da bir lisenin kantininde bıçaklı kavga… İki yaralı. 
 Erzurum’da markette vahşet… Arkadaşlık teklifini kabul etmeyen genç kızı sebze reyonunda üç yerinden bıçakladı. 
 Afganlı hamal Yenikapı’da boğazı kesik bulundu… Cep telefonundan katillere ulaşıldı… Katil iki genç tutuklandı. ……… Haberler devam ediyor… 
 Eski manken, basketbolcu eski kocası için “zina ile ilgili elimde HERTÜRLÜ DELİL var” demiş… Deliller merak konusu olmuş. 
 Gümrük muhafaza 15.000 zehirli oyuncağa el koymuş. 
 Kâğıthane Belediyesi’nde 4 temizlik işçisi eşcinsel ilişki yaşıyorlarmış. Dava devam ediyor. Suçlanan işçi bu dava yüzünden ne kahveye, ne camiye gidemiyorum demiş.
  Kandil’de PKK kampından kaçan 15 – 17 yaşlarında üç genç kız, “uyuşturucu ile kandırılıp tecavüz ediyorlar” demiş. 
 Uyuşturucu kullanım yaşı 12’ye kadar düştü. ……… Ünlü haberleri de var, 
 Paskal Nouma gazetecilere kızmış “çekmeyin sevgilim evli”.
  İstanbul Ulus’ta, 12 yıllık evli sevgilisi ile arası açılan ciciş Esra “boşanacağım dedi boşanmadı, tekmeyi yedik” demiş… Yuttuğu 10 tane hapı hastanede çıkartmışlar. 
 İstanbul’da 40 günlük bebeğini denize atıp öldüren genç kadına, “iyi hal” uygulaması ile ceza indirimi yapılmış. 
 İstanbul’da manav kasiyeri kadın “her gün 200 ile 700 TL kasadan çalıyormuş”… İş yeri sahibi “9 yıl sonra uyanmış”. Olay, kadın izne çıkınca anlaşılmış. 
 Suç örgütü, polise yakalanmamak için “muska yazdırmış” 25 kişiyi dolandırmışlar… 200 kişi üzerinde çalışıyorlar. Muska’yı yazan “Medyum Kara” … Kapıda kuyruk olmuş. 

 Gazetesinden kovulan bir kadın yazar (başörtülü), Bülent Arınç’a çok çirkin bir suçlama yapmış. Biz bu ahlaki suçlamayı burada zikretmeyelim. Ama durum da bu. Şimdi bu arkadaşlar yıllar önce (1969) yola çıkarken “Önce ahlak ve maneviyat” diyerek yürüdüler. Gelinen yerde 
“AHLAK BU DURUMDA”. 
Bu gençleri…… 
Siz okuttunuz 
 Siz büyüttünüz 
 Siz eğittiniz ….… 
Bu durum SİZİN ESERİNİZ…
 HAYRINI GÖRÜN. 

Yorumlar