PRATİK MUTFAK BİLGİLERİ

ÇORBA

✹✹✹Bazen çorbalar beklenmedik şekilde sulu olabilir. Bunu telafi etmek için  yağ ve un kavurup çorbanıza ekleyebilirsiniz.







✹✹✹Limondan daha fazla  su almak istediğinizde, biraz sıcak suda bekletmeniz yeterli olabilir.



✹✹✹Salataya  yağı en son  eklerseniz, sosunuzun tüm sebzelere geçmesini sağlamış olursunuz.


✹✹✹Hamuru  mayaladık ve vaktimiz çok az ise, fırını hemen 40 derecede ısıtın ve kapatın. Hamuru bir süre fırın içinde bekleterek mayalanmasını hızlandırabilirsiniz.




✹✹✹Kek veya tatlılarda kullanılan vanilyayı son aşamada eklediğinizde,vanilya tadının daha keskin şekilde alınmasını sağlarsınız.



✹✹✹Pirinç pilavı yaparken pirinçlerin güzel yıkanmış olmasına özen göstermelisiniz. Nişastası temizlenen pirinçle tane tane pilav elde edebilirsiniz.
✹✹✹Şehriyeli pilavlarda genellikle kahverengi bir renk oluşur. Bunu önlemek için suyu eklediğiniz pilav tenceresine bir iki damla limon sıkabilirsiniz.





✹✹✹Tavuk sote yaparken doğranmış tavukları biraz sıvı yağ ve süt içinde bekletirseniz, yumuşacık tavuk elde edebilirsiniz.




✹✹✹Fırın içinde oluşan rahatsız edici kokuları sirkeli su karışımı ile yok edebilirsiniz. Bunun için bir kabın içine sirke ve su ekleyin. Fırını 15 dakika boyunca ısıtın ve daha sonra kapatın. Kokular gitmiş olacaktır.





✹✹✹Buzdolabı içinde oluşan kokuları gidermek için ufak bir kap içine kahve ilave edin ve her katın köşesine bu kapları yerleştirin.



✹✹✹Sıcak bölgelerde unlar hemen böceklenir. Fakat un kabının içine defne yaprağı eklediğinizde bu böceklenmenin önüne geçebilirsiniz.



✹✹✹Mutfak lavabolarında oluşan kokuları önlemek için lavabo giderinize lavanta yağı veya limon yağı damlatabilirsiniz. Her hafta uygulamada kötü kokuları yok edebilirsiniz.



✹✹✹Halınızda oluşan yemek lekelerini bulaşık makinesi parlatıcısı ile geçirmeniz mümkündür. Leke üzerine dökün ve silin.

Yorumlar