BİLİMDEN ÖNCE BİLEN,BİLDİREN PEYGAMBER

''Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak göndermişizdir; fakat insanların çoğu bilmez.”
“De ki: Ey insanlar! Doğrusu ben, göklerin ve yerin hükümranı, O’ndan başka tanrı bulunmayan, dirilten ve öldüren Allah’ın, hepiniz için gönderdiği peygamberiyim. Allah’a ve okuyup yazması olmayan, haber getiren peygamberine -ki o da Allah’a ve sözlerine inanmıştır- inanın; ona uyun ki doğru yolu bulasınız.” 
”Öyleyse Allah’a, Peygamberine ve indirdiğimiz nûra, Kur'an’a inanın; Allah işlediklerinizden haberdardır.” 
Yüce Allah kitabında böyle buyuruyor. O ne derse inanın yapın , neyi de nehiy ederse uzak durun buyuruyor. O mübarek insan kendinden konuşmuyor. Onu Allah konuşturuyor. Onun ağzından haktan başka söz çıkmamıştır.
Şimdi binlerce örneği bulunan hikmetli sözlerinden bir kaçını derledik. Bu bilgilere bilim ancak 20. yy da ulaşmıştır. O mübarek insanın sözleri sadece ahiret için değil  dünya hayatı içinde  yol göstericidir.

Allah bizleri nasiplenenlerden eylesin.
Yüce Allah 'ı ve Resülünü   hatırlamak ve hatırlatmak  niyeti ile  yazdığımız bu satırlar inşaallah amacına ulaşır.

 KINA  BİTKİSİNİN YARARLARI

Kına bitkisi; mikrobik, bakteri ve çatlaklara karşı iyi bir antibiyotik sayılır. Son yapılan araştırmaların ortaya çıkardığı verilere göre kına; yanık ve irinli yaraların (apse) tedavisinde kullanıldığı vurgulanmıştır. Kına; yarık ve ayak çatlaklarında iyi bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda saç boyalarında kullanılan kimyasal boyalardan daha iyidir. Zira kına hiçbir yan etki ve iz bırakmaz. Kınanın diğer bazı yararları da şunlardır: kalp çarpıntıları, kan basıncını düşürme ve baş ağrısı tedavilerinde kullanılmasıdır.  Bu vesile ile nebevi yolunun azametini (sünnetini) idrak etmiş bulunuyoruz. Tirmizi’nin hadisinde şöyle geçmektedir:
 “Nebi (a.s.)’da herhangi bir yara çıktığında veya diken battığında mutlaka onun üzerine kına koyardı”.

Zencefilin faydaları
ZENCEFİLİN  FAYDALARI
Zencefil; kusmaya karşı ve sindirim sistemini düzenlemede etkin bir rol oynar. Bilim adamları zencefilin; enfeksiyona karşı temizleyici bir madde içermesinin yanı sıra; kurtçukları öldüren, barsak ağrısı ve ishale karşı kullanılan iyi bir ilaç olduğunu teyit etmişlerdir. Çin’de son yapılan bir araştırmada bilim adamları zencefilin; eklem iltihaplanmalarını, romatizmayı ve sırtın alt kısmındaki ağrıları tedavi ettiğini ispat etmişlerdir. Aynı şekilde araştırmalar; az miktarda zencefil almanın kalbin düzenli çalışmasını sağladığını, kalp krizlerinin meydana gelmesini azalttığını ortaya çıkarmışlardır. Yüce Allah bu bitkiyi Kuran’da zikrederek şöyle buyurmuştur: 
 Cennetteki insanlara orada bir kâseden içirilir ki, içeceğin karışımında zencefil vardır.” (İnsan:17).   

Bulaşıcı hastalıklar
BULAŞICI HASTALIKLARLA İLGİLİ UYARILARBilim adamları, yaygın ve bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en ideal yolunun, hastalığa yakalanmış kişilerin karantinaya alınmaları ve sağlıklı kimselerin hastalık şüphesi taşıyan kimselerden uzakı tutulmaları olduğunu söylemişlerdir.. Söz konusu bulaşıcı hastalığın tedavisi sağlanıncaya kadar bu durum devam etmelidir. Bu tıbbi gerçek, 14 asır öncesinde bilinmiyordu. Fakat Allah Resulü (s.a.v.) bu meseleyi açık bir şekilde dile getirmiştir. Bulaşıcı hastalık hakkında Allah Resulü şöyle buyuruyor:
 "Bir yerde veba (Bulaşıcı bir hastalık) olduğunu duyarsanız oraya girmeyin, şayet bulunduğunuz yerde böyle bir hastalık varsa, ondan kurtulmak için de oradan çıkmayın
(Hadisi Buhari ve Müslim rivayet etmiştir).

Yorumlar