Turşu nasıl yapılır? |
KAYA TUZU TERCİH EDİN
Biber turşusunu yapmaya başlarken öncelikle turşu suyunu hazırlayın. Bir kabın içerisine suyu doldurun ve tuzu ilave edin. Tuz eriyene kadar suyu karıştırın. İçerisine sırasıyla sirke, şeker ve limon tuzunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu işlemlerle birlikte turşu suyunuzu hazırlamış olacaksınız.
TURŞU MAYASI İÇİN NOHUT
Sarımsakları soyun ve cam kavanozun altına dizin. Üzerine nohutları ve kereviz saplarının yarısını ekleyin. Daha sonra yeşilbiberlere bıçak yardımıyla çizikler atın ve cam kavanozunuza doldurun. Daha sonra üzerine ayırdığınız kereviz yapraklarını doğrayın. Son olarak hazırlamış olduğunuz turşu suyunu ekleyin. Turşunuz hazır! Fakat kavanozu ışık almayacak serin bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin.
TURŞU KURMANIN İPUÇLARI
Turşu kuracağınız sebze veya meyvelerin taze olması, üzerinde herhangi bir ezilmenin ya da çatlağın bulunmaması oldukça önemlidir. Böylece turşunuz zarar görmüş sebze ve meyvelerin içerisinde bulunabilecek zararlı bakterilerden korunmuş olacaktır. Ayrıca turşu kurarken kullanacağınız kereviz sapı ve yapraklarının da taze olması gerekiyor. Turşuyu kurarken cam kavanoz kullanmanız ve kullanacağınız kavanozun kapağının hava almaması da turşunuzun sağlıklı biçimde hazırlanmasında önem taşıyan başka bir nokta.
Turşu suyu için içme suyu kullanmanız hazırlanan turşunun daha uzun süre dayanmasını sağlarken, aynı zamanda suyunu daha rahat tüketmenizi sağlayacaktır. İçerisine koyacağınız kaya tuzu ise yararlı bakterilerin oluşmasına fayda sağlarken, turşusunu yaptığınız meyve veya sebzenin sertliğinin ayarlanmasına da yardımcı olacaktır.
BİBER TURŞUSU TARİFİ
Malzemeler:
3 litrelik cam kavanoz
1.5 ml su
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım çay bardağı kaya tuzu
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı limon tuzu
3 adet sarımsak
4 adet nohut
3 adet kereviz sapı veya yaprağı
1.5 kilo kadar turşuluk biber"
Yorumlar
Yorum Gönder
Değerli fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz